Your search results

Brașovul ocupă locul 5 pe piața imobiliară din România

Posted by Boris Harea on 04/09/2019
| 0

Grupul județelor cu putere de cumpărare peste medie este completat de Brașov și Sibiu, care sunt adevărate „motoare” ale dezvoltării economice în zona centrală a României. Specialiștii Gfk subliniază că, de mai mulți ani, aici se configurează o nouă zonă industrială a țării, care atrage masiv investiții.


Cele mai bune amintiri încep aici!


Cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare sunt Bucureşti, Cluj, Sibiu și Braşov, oraşele de dimensiuni mari cu o creştere economică accelerată unde s-au încheiat cele mai numeroase tranzacţii, conform statisticilor rețelei RE/MAX România.

„Întrucât piaţa imobiliară a cunoscut un avans accelerat în ultima perioadă, cererea de închirieri a crescut direct proporţional cu tendinţele pieţei”, a menționat Răzvan Cuc, preşedintele agenției imobiliare. RE/MAX România a înregistrat în primul semestru o triplare a numărului de tranzacţii de închirieri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Birourile RE/MAX România au intermediat un volum dublu de tranzacţii faţă de aceeași perioadă din 2018, cu o valoare a proprietăţilor tranzacţionate de 79 de milioane de euro. 40% din totalul tranzacţiilor au fost reprezentate de închirieri, înregistrându-se o triplare pe acest segment, comparativ cu S1 2018. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au efectuat 16% închirieri față de 84% vânzări.

Din volumul total de proprietăţi tranzacţionate de birourile RE/MAX în această perioadă, 86% fac parte din segmentul rezidenţial, urmate de cele comerciale şi office (8,5%), terenuri (3,5%) şi proprietăţi industriale (2%). Cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rămân Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov. Topul oraşelor în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacţii rămâne la fel ca anul precedent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings