Your search results

Prețurile apartamentelor în Brașov variază semnificativ pe zone și cartiere

Posted by Boris Harea on 14/08/2019
| 0

Deși prețurile apartamentelor din Brașov, Constanța și Iași s-au majorat, per ansamblu, cu mai puțin de 2%, pe zone și cartiere variațiile au fost mai semnificative.

După un avans de 1,7% consemnat în al doilea trimestru din 2019, cel mai recent raport realizat de Analize Imobiliare  relevă că apartamentele din Brașov pot fi achiziționate, în medie, cu 1.120 de euro pe metru pătrat în momentul de față.

Pe de altă parte, prețurile apartamentelor din Constanța au consemnat un ușor avans, anume 0,2%, până la o medie de 1.140 de euro pe metru pătrat util. După un avans de 0,8%, prețul mediu solicitat pentru un apartament în Iași a ajuns, trimestrul trecut, la pragul psihologic de 1.000 de euro pe metru pătrat, noteaza imobiliare.ro.

Ca și în celelalte centre regionale, în majoritatea cartierelor orașului de la poalele Tâmpei au avut loc creșteri de preț, chiar dacă acestea au fost destul de temperate și nu au depășit pragul de 4% – cu atât s-au apreciat, spre exemplu, locuințele din Centrul Istoric-Centrul Civic-Ultracentral-Dealul Cetății (până la o medie de 1.300 de euro pe metru pătrat), dar și cele din Griviței (până la 1.120 de euro pe metru pătrat). Pe de altă parte, ieftiniri au fost consemnate în Drumul Poienii (-9%, până la 1.790 de euro pe metru pătrat), Noua-Dârste (-3%, până la 980 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Schei-Stupini (-1%, până la 1.130 de euro pe metru pătrat).

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, apartamentele disponibile spre vânzare sunt mai scumpe acum în majoritatea zonelor Brașovului; interesant este că marjele de creștere sunt, de cele mai multe ori, de două cifre, iar cea mai mare diferență, de 13%, poate fi observată în Centrul Istoric-Centrul Civic-Ultracentral-Dealul Cetății. Excepție de la regulă face doar zona Drumul Poienii, unde pretențiile vânzătorilor de apartamente sunt cu 13% mai mici decât în urmă cu un an.

 


Cele mai bune amintiri încep aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings