Your search results

Reprezentarea exclusivă în imobiliare – acest subiect se discută pe prima pagină

Posted by Boris Harea on 27/09/2019
| 0

Reprezentarea exclusivă în imobiliare poate să ofere maximum de rezultate pentru tine şi client, iar unii preferă să colaboreze cu toţi acei ce aduc rezultate?

Acest subiect a început să se discute “pe prima pagină”, ori părerile sunt împărţite.

Reprezentanţii Freedom Group Real Estate, agenţie care a renunţat recent la franciza RE/MAX Romania, consideră că reprezentarea exclusivă este acea forma de colaborare între o agenţie imobiliară şi clientul acesteia, în care prestatorul serviciului reprezinta exclusiv interesele clientului, fiind singurul mandatat să depună toate diligentele necesare şi să colaboreze cu orice altă agenţie din piaţă în perspectiva finalizării proiectului.

Alţii preferă să meargă pe rezultate, pe încredere – oricine poate aduce un client care vinde sau cumpără şi totul depinde de notorietatea agenţiei sau a brokerului.

Totuşi, există şi categoria de jos – cei care pretind comisioane de la cumpărător, dar şi de la vânzător, dar aceasta este persoana de unică folosinţă.

Şi în Chişinău sunt agenţii imobiliare – fie că oferă servicii de vânzare-cumpărare sau servicii de închiriere care i-au comisionul după tranzacţie şi nu-i interesează ce se întamplă după, după ce chiriaşul are pretenţii şi poate să plece sau după ce clientul revine la negocieri.

Si eu prefer reprezentarea exclusivă, unde îmi asum responsabilitatea alături de clienţi.


Cele mai bune amintiri încep aici!


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings